Published On: mie, mai 19th, 2021

VIDEO / Lucrarile la podul suspendat de la Braila intra intr-o noua etapa

Lucrarile la podul suspendat peste Dunare, care leaga Tulcea de Braila, au intrat intr-o etapa noua. Dupa ce au fost ridicate cele doua turnuri, cu o inaltime de 192 de metri, saptamâna acesta a inceput construirea unei platforme, cu ajutorul careia vor fi intinse cablurile de ancoraj.

A inceput ridicarea platformei la Podul suspendat peste Dunare Braila – Tulcea. Cu ajutorul ei se vor trage cele doua cabluri de otel peste pod, care vor sustine partea pe care vom circula.

Viorel Esanu, responsabil monitorizare lucrari: Este necesara intinderea acestor cabluri si finalizarea acestei platforme catwalk pentru ca fara aceasta nu putem avea acces si intinde efectiv cablul principal. 56 peste aceasta platforma provizorie se va merge efectiv in picioare, sa spunem asa, si se va traversa in conditii de siguranta cu ajutorul acelor hamuri care le-ati vazut pe colegii mei.

In acest moment se lucreaza la ridicare platformei de pe malul din judetul Braila, iar apoi se va trece pe malul celalalt, in Tulcea. L-am cunoscut pe project managerul acestei operatiuni care se anunta foarte complicata. Se numeste Masaaki Nakayama si vine din Japonia. Este inginer de profesie si supravegheaza cu foarte mare atentie fiecare operatiune de pe santier. Este unul dintre cei mai buni specialisti din lume in materie de megastructuri metalice.

Masaaki Nakayama – project manager lucrari pod: Pe partea Brailei facem o paltforma, pe care vor merge muncitorii, acel catwalk, apoi pe partea Jijilei vom derula acelasi proces, de la turn pana la ancoraj.

La final, se va construi platforma intre cele doua turnuri, peste Dunare. Pentru ca este un proces amplu, navigatia pe fluviu va fi oprita câteva ore pe zi, atât timp cât va fi nevoie.

Viorel Esanu – responsabil monitorizare lucrari: O operatiune de amploare se va efectua intre cele doua turnuri. Ne aflam deasupra Dunarii, va trebui sa utilizam sistemul de tractiune cu barje, vom avea niste trolii instalate pe barje de mare capacitate. Se emite automat un aviz catre navigatorii catre tranziteaza zona aceasta pentru a evita orice fel de incident in timpul operatiunii.

Dupa ce va fi gata, de pe platforma suspendata de lucru, muncitorii vor incepe constructia cablurilor care vor sustine tablierul, adica partea pe care vom circula.

Podul suspendat de la Braila este cel mai important proiect de infrastructura realizat in România, in ultimii 30 de ani. Va costa o jumatate de miliard de euro, bani proveniti, in mare parte din fonduri europene. Va avea o latime totala de 31 de metri, patru benzi de circulatie si benzi pentru pietoni si biciclete.

VEZI VIDEO AICI 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>