Published On: lun, iun. 14th, 2021

Alegerile din PNL, sângerosul duel dintre mieii de lapte

Alegerile din filiala brăileană a PNL seamănă cu bancul cu limbricii care aveau întâlnire: limbricul întârzie la întâlnire și se scuză că a pierdut căcatul de dimineață, dar a ajuns, totuși, cu o bășină de ocazie!

Lasând, inevitabilă, gluma la o parte, un partid cu o cifră în sondaje, se screme să aleagă un dregător care să tragă ponoasele la viitoarele alegeri.

Să recapitulăm: avem trei candidați, crema, frișca și smântâna liberală – Canciu, Pricop, Căpățână. La prima vedere, văzându-i pe cei trei, este clar că trei pesediști se bat pentru șefia PNL. Spunem asta știind că aliața PSD-PNL l-a uns pe primul șef în învățământ, pe al doilea vremelnic președinte CA la Spitalul Județean, iar ultimul a decis ca actualul preșdeinte al CJ să-și vadă visul cu ochii în primul lui mandat.

Acum, să vedem care dintre cei trei pesediști ar putea fi ”cel mai liberal”.

Profesorul de geografie Canciu – pre numele lui mic Cătălin, ”viclean copil de casă” – vorba poetului – a stat la umbra lui Boboc până s-a ajuns interimar, atât la partid cât și la inspectorat. După ce s-a văzut cu sacii-n car, în cazul lui teleguță, s-a sucit la adăpatoarea lui Alexandru Popa, un pripas liberal care, la rândul lui, se vrea mare șef. Canciu se declară liberal, dar curve care fac mătănii s-au mai văzut. Singurul lui act de curaj liberal a fost să-l dea afară din partid pe notarul Varga, însă atât de tare l-a dat afară că notarul este pe convocatorul membrilor PNL Brăila pentru alegeri. Dixit!

Medicul ortoped Pricop – acest Athanasie Stăculescu care și-a pus piciorul în gips aruncându-se la președenția CA de la spital dovedește că poți călca în străchini și fără să miști piciorul. A reușit, în timp record, să fie și pesedist și incompatibil în același timp. Mai bine și-l rupea când trebuie, la Solden, la schi, cu nimeni altul decât Gheorghe Bunea Stancu, pentru că băiatul nu schiază cu oricine.

Medicul veterinar Căpățână – Împins cu forța pe lista de la CJ Brăila, să nu se ducă la CLM să-i facă zile fripte tizului Marian, doctorul de necuvântătoare vrea să fie șef peste alte necuvâtătoare, de data asta de la PNL. Intrat în categoria pesedistilor pentru că altfel nu vedea Brăila vreo statuie, Căpățână va plăti pentru setea de cultură. Ce, știe cineva că faptele bune nu rămân nepedepsite?!

Știind acestea, dumneavoastră pe cine ați alege?

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>