Published On: joi, iun. 17th, 2021

Braila / AVERTIZARE pentru urmatoarele ore! Nu scapam de furtuni si ploi torentiale

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis, joi, un nou cod galben de ploi valabil pe parcursul intregii zile in Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumatatea de sud a Crisanei si a Transilvaniei

Astfel, in intervalul orar 12.00 – 21.00, in judetele Alba, Arges, Arad, Brasov, Caras-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Olt, Sibiu, Timis, Teleorman si Valcea vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse si in sud-estul teritoriului, precizeaza ANM.

De asemenea, de joi seara de la ora 21.00 pana vineri la ora 12.00 va fi cod galben de ploi abundente in judetele Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi si Ialomita.

In intervalul mentionat in Dobrogea, estul Munteniei si sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea si caracter torential si pe alocuri descarcari electrice. Cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 20…30 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.   Pentru intervalul 18 iunie, ora 12.00 – 20 iunie, ora 2.:00, meteorologii au emis o informare potrivit careia in sudul, estul si centrul tarii va ploua abundent si vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…50 l/mp.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>