Published On: mie, iun. 2nd, 2021

Cel mai mare producator de carne din lume a fost atacat de hackeri. Casa Alba „discuta direct cu guvernul rus”

Cea mai mare companie de procesare a carnii din lume a fost vizata de un atac cibernetic sofisticat. Retelele de calculatoare ale companiei JBS au fost sparte, determinând inchiderea temporara a unor unitati de procesare din Australia, Canada si SUA si afectând mii de angajati.

Compania considera ca atacul de tip ransomware a fost comis de un grup infractional cu sediul probabil in Rusia, a spus Casa Alba.

Atacul ar putea duce la penurie de carne sau la cresterea preturilor pentru consumatori.

FBI investigheaza acum atacul cibernetic

„JBS a notificat Casa Alba ca cererea de rascumparare a venit de la o organizatie criminala cu sediul probabil in Rusia”, a declarat marti purtatorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„Casa Alba discuta direct cu guvernul rus despre aceasta chestiune si transmite mesajul ca statele responsabile nu adapostesc hackeri”, a adaugat ea.

JBS a declarat ca a facut „progrese semnificative” in solutionarea atacului cibernetic si ca spera ca marea majoritate a fabricilor sale vor fi operationale miercuri.

Compania a declarat luni ca a suspendat toate sistemele IT afectate imediat ce atacul a fost detectat si ca serverele sale de rezerva nu au fost sparte.

Sindicatul United Food and Commercial Workers Union, care reprezinta angajatii fabricii JBS, a indemnat compania sa se asigure ca angajatii isi primesc in continuare salariile.

Potrivit grupului comercial Beef Central, „supermarketurile si alti utilizatori finali mari, cum ar fi reteaua de alimentare cu hamburgeri McDonald’s, vor fi printre clientii cei mai afectati pe termen scurt, din cauza nevoii lor constante de aprovizionare”.

Cele mai mari cinci fabrici de procesare a de carne de vita ale JBS se afla in SUA, iar atacul cibernetic au oprit o cincime din productia de carne din tara.

Acesta al doilea atac cibernetic major petrecut in mai putin de o luna

La inceputul lunii mai, livrarea de combustibil in sud-estul SUA a fost paralizata timp de câteva zile dupa ce un atac de tip ransomware a vizat compania Colonial Pipeline, care gestioneaza cea mai mare conducta de combustibili din SUA. Anchetatorii spun ca atacul a fost comis de un grup cu legaturi cu Rusia.

Colonial Pipeline a confirmat ca a platit o rascumparare de 4,4 milioane de dolari catre gruparea de hackeri.

Guvernul SUA a recomandat in trecut companiilor sa nu plateasca infractorii pentru atacurile de tip ransomware, pentru ca i-ar incuraja sa comita noi atacuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>