Published On: mar, iun. 8th, 2021

Cristina Coarna, judecatoarea care a scapat de inchisoare un violator, revine iar in fruntea justitiei brailene

Judecatoarea care a scapat de inchisoare un violator revine iar in fruntea justitiei brailene. Mai precis, Judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila, care a inlocuit masura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu in cazul unui barbat acuzat de comiterea infractiunii de viol asupra unei minore, va fi repusa in functie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti repunerea in functie a judecatoarei din Braila care a schimbat arestul preventiv cu arestul la domiciliu in cazul unui barbat suspectat ca a violat la minora, potrivit portalului instantelor de judecata. Decizia Instantei Supreme este definitiva.

Intr-o reactie pe Facebook, fostul ministru al Justitiei Ana Birchall ii cere lui Stelian Ion sa ia masuri pentru evitarea repetarii unor astfel de situatii.

Ei bine aflati ca astazi judecatorii de la Inalta Curte au decis sa desfiinteze incheierea de suspendare din functie, data de Sectia pentru judecatori a CSM fata de judecatoarea de la Braila care a pus in libertate un violator al unei minore pe motiv ca fapta nu este atat de grava ca un act de terorism….Cu alte cuvinte de astazi doamna judecator din Braila poate sa reintre in sala de judecata si, in baza deciziei de astazi, va primi si salariul pe TOATA perioada cat a fost suspendata.

Domnul ministru al justitiei, va treziti din adormire si din betia propriilor dvs declaratii bombastice, aplecandu-va, asupra problemelor grave care se intampla in justitie. Puteti totusi sa aveti curajul sa asumati, sa initiati si sa adoptati masuri legislative astfel incat astfel de lucruri sa nu se mai intample?” subliniaza Birchall.

Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior a decis in februarie suspendarea judecatoarei Cristina Coarna de la Braila pana la un rezultat final al cercetarii disciplinare declansate de Inspectia Judiciara impotriva acesteia.

Violatorul unei fetite de 13 ani, scapat de inchisoare de o judecatoare din Braila care NU considera VIOLUL ca fiind o fapta foarte GRAVA

Judecatoarea Cristina Coarna a decis, in decembrie 2020, sa il lase in arest la domiciliu pe un barbat acuzat ca a sechestrat si violat timp de opt luni o minora in varsta de 13 ani. In motivarea care a stat la baza deciziei sale, judecatoare a scris ca “faptele inculpatului, desi reprobabile, nu sunt de o asa gravitate incat sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punandu-le in pericol viata, existenta in vreun fel. Nu au existat iesiri in strada, proteste in presa”.

Barbatul acuzat de viol nu a apucat sa paraseasca arestul IPJ Braila, deoarece, pe 15 februarie, Tribunalul Braila a admis contestatia Parchetului de pe langa Judecatoria Braila si a mentinut masura arestului preventiv in acest caz.

Tribunalul Braila a admis contestatia Parchetului de pe langa Judecatoria Braila impotriva incheierii Judecatoriei Braila, prin care a fost admisa cererea de inlocuire a masurii preventive a inculpatului. Prin decizia Tribunalului Braila, a fost desfiintata incheierea instantei de fond si in rejudecare a fost mentinuta masura arestului preventiv”, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Braila, Georgiana Streche

Dupa  ce vreme de 8 luni un monstru de 32 de ani a abuzat de inocenta unei fetite, agresorul a ajuns in linistea patului sau “datorita” deciziei judecatoarei Cristina Coarna.

Astfel, judecatoarea Cristina Coarna, de la Judecatoria Braila, a motivat in termeni cât se poate de controversati o decizie luata in sedinta din 22 decembrie 2020, prin care a dispus inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni.

In baza art 242 alin 2 Cpp rap la art 218 alin 1 si alin 2 Cpp inlocuieste din oficiu masura arestarii preventive, luata fata de inculpatul Dima Gheorghe, cu arestul la domiciliu pe o perioada de 60 de zile, incepând cu 22.12.2020 pâna la data de 20.02.2021 inclusiv. Imobilul in care urmeaza a fi arestat la domiciliu se afla in …. in baza art 221 alin 2 lit a si b Cpp impune inculpatului ca pe perioada arestului la domiciliu, acesta sa respecte urmatoarele obligatii: – Sa se prezinte in fata Judecatoriei Braila ori de câte ori este chemat – Sa nu comunice cu persoana vatamata C. E.M. ”

Acest lucru rezulta chiar din motivarea deciziei Tribunalului Braila din 23 decembrie 2020, care a corectat decizia judecatoarei Coarna si a mentinut arestul preventiv in cazul inculpatului, având in vedere gravitatea deosebita a faptelor comise de acesta.

Iata in continuare motivarea redactata de judecatoarea Coarna.
Cu titlul de exemplu, instanta de fond a considerat ca un atentat terorist care sa genereze victime multiple, un omor care sa stârneasca frica generala ar putea justifica masura arestarii preventive (…). in prezenta cauza, faptele inculpatului, desi reprobabile nu sunt de o asa gravitate incât sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punându-le in pericol viata, existenta in vreun fel. Nu au existat iesiri in strada, proteste in presa”, se afirma in motivare.

Fata de acest aspect, instanta de fond a considerat ca in cauza se impune o masura preventiva, dar in niciun caz cea mai grea, deoarece in cazul infractiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime impotriva umanitatii nu ar mai exista temei de luarea a vreunei masuri preventive, uciderea celor vinovati ramânând singura sanctiune, dar nereglementata de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat in piata publica, instanta de fond a considerat ca acesta poate fi plasat la domiciliu in arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 pâna la 20.02.2021 inclusiv”, a motivat judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila.

Culmea este ca desi pe 23 decembrie 2020, Tribunalul Braila i-a invalidat decizia de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe 8 februarie 2021, completul 9 Penal CPF de la Judecatoria Braila, al carei titular e judecatoarea Cristina Coarna, a luat aceasi decizie de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Admite cererea de inlocuire a masurii preventive formulata de inculpat Dima Gheorghe in prezent in stare de arest preventiv in Penitenciarul Galati). in baza art 242 alin 2 Cpp rap la art 215 alin 1 si alin 2 Cpp inlocuieste din oficiu masura arestarii preventive cu controlul judiciar pe o perioada de 60 de zile , incepând cu 8.02.2021. ”

 Citeste si Suspendata din functie pentru 6 luni / Asta a primit judecatoarea din Braila care considera ca violul nu este o fapta care ar merita inchisoarea

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>