Published On: lun, iun. 14th, 2021

Mișu a la ”sculeri”

Când stai la șprițuri cu Coldea și înveți despre telefoane de la Opriș, îți pui un costum de zi și te duci seara la televiziunea a(servită) să arați cât de deștept ești. Fără să îi ai lângă tine pe cei care îi faci muci, cu o galerie din doi țuțeri plătiți de varan, bagi texte de cartier, că ți-a zis ție cineva ca asta prinde la prostime. Să nu înțelegi că avem păreri diferite despre actuala guvernare, dar este penibil să spui că ăștia de azi sunt proști doar pentru că au mai fost la guvernare și au dovedit, zici tu, că-s proști. Dacă pentru două guvernări le dai muia asta, câtă muie trebuie să vă luați voi, tu și pesediștii tăi, pentru atâtea guvernari tâmpite?

Bă, Mișule, ca să înțelegi și tu, majoritatea românilor nu sunt de acord cu ce face actualul Guvern, dar limbajul tău nu face decât să-i separe și, n-ai să crezi, îi trimiți pe cei scârbiți de limbajul tău în brațele reci ale liberalilor. Dacă ai ajuns să măcăni la televiziunea care o ridică-n slăvi și se uită în gura Danei Budeanu, înseamnă că chiar (sic!) e adevarat că Nica nu te lasă nici să tragi apa la Bruxelles. Da, Mișule, ne zici și nouă de ce amicul și sponsorul tău care lucreaza la podul peste Dunăre n-a putut să câștige licitația pentru drumurile adiacente? Ne zici și nouă de ce gălățenii își trag o centură care costă mai mult decât ”podul tău”?

Revenind la limbaj, tu știi, Mișule, că tu nu poți vorbi așa. Ații, da, tu însă nu. Știi de ce nu? Pentru că nu poți altfel. Ești un fante de cartier ajuns într-un studio de televizune de parcă ești un ginerică fugit de la ”acte”, unul care nu a avut timp să se schimbe sau e mahmur și a zis că merge așa.

Bă, Mișule, dacă nu ți-a placut limbajul, să știi că nu trebuie să te superi, am scris să înțelegi și tu!

Și acum, ca la Bruxelles, à bon entendeur, salut!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>