Published On: mie, iun. 16th, 2021

Perchezitii la o universitate privata din Bucuresti / Prejudiciu de 24 milioane de euro din vanzarea de apartamente la pret preferential

Politia a descins in aceasta dimineata in birourile conducerii unei universitati private din Bucuresti, intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu urias, de 24 de milioane de euro.Ancheta vizeaza vanzarea ilegala de apartamente in imobile ridicate din bugetul unitatii de invatamant superior, pentru care au fost obtinute autorizatii de construire a unor camine studentesti.

Pentru sustinerea acuzatiilor, politistii ridica documente de la mai multe institutii. Au fost emise 14 mandate de perchezitie.

Universitatea a construit in 2010 un bloc cu destinatia de camin studentesc, apoi a vandut apartamentele unor apropiati ai conducerii universitatii, la un pret subevaluat fata de cel al pietei. Asa s-a ajuns la prejudiciul de 24 milioane de euro.

Politistii ridica documente si de la Primaria Capitalei, de la Primaria Sectorului 4 si de la Oficiul de Cadastru. Sunt si perchezitii la locuinetele unor persoane banuite de delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>