Povestea castelului din Romania pentru care “se bat” regizorii de la Hollywood. In jurul lui va fi acum construit si un sat medieval
Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai vizitate obiective din Romania, atrage tot mai multi turisti. Cladirea, care arata ca un castel din povesti, a fost readusa la viata cu ajutorul fondurilor europene. 5 milioane de euro, bani de la Bruxelles, au contribuit la renasterea sa. Autoritatile locale vor sa construiasca in jurul castelului un sat medieval, tot cu ajutorul fondurilor europene, in valoare de 21 de milioane de euro.
Atunci cand spui Hunedoara, gandul iti zboara automat la Castelul Corvinilor. De altfel, in ultimii ani, aici au ajuns sute de mii de turisti. Asta si pentru ca autoritatile locale au accesat fonduri europene in valoare de 5 milioane de euro pentru lucrari de restaurare. Castelul Corvinilor este nu doar un loc plin de istorie, ci si unul care ascunde in spate si foarte multe legende.
Castelul Corvinilor, numit si Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in “top 10 destinatii de basm din Europa”.
Dan Boboutan, primarul Hunedoarei: “Eu sunt foarte incantat ca, impreuna cu colegii mei de la primarie, am reusit sa atragem suma maxima, 5 milioane de euro. Atatia bani se dadeau atunci si ceea ce ati vazut se lucreaza pe acest proiect. Ar fi fost aproape imposibil ca municipalitatea sa aiba bani pe o astfel de renovare”.
Sorin Tincu, directorul muzeului Castelul Corvinilor: “Cand venim la castelul Corvinilor din Hunedoara, venim la cel mai mare ansamblu de arhitectura gotica din tara, si unul dintre cele mai importante monumente, as indrazni sa spun, din Europa”.
Tocmai de aceea a atras atentia producatorilor de film.
Sorin Tincu, directorul muzeului Castelul Corvinilor: “Castelul Corvinilor este un loc interesant pentru producatorii de film, au fost turnate destul de multe filme, as indrazni sa amintesc “Regii blestemati”, “Blood Rayne”, dar si filme romanesti cum ar fi “Vlad Tepes” si altele”.
Sursa: Digi24