Published On: vin, iun. 4th, 2021

PROTEST pentru mai multi bani / Angajatii CUP Dunarea cer salarii marite

Un protest spontan s-a declansat in aceasta dimineata in curtea Companiei de Utilitati Publice Dunarea Braila. Cateva zeci de angajati sunt nemultumiti de salarii, motivand ca nu au mai primit nicio marire din 2019, cerand majorari.

Declaratie de presa  a Compania de Utilitati Publice Dunarea Braila SA

Astazi ,04.06.2021, a avut loc o actiune spontana, a unui grup de 40 de angajati, in special de la sectorul intretinere retele apa. Acestia au intrerupt programul de lucru si s-au deplasat la sediul societatii , fara a perturba insa activitatea celorlalti salariati.

Conducerea executiva a solicitat organizarea din randul participantilor a unui grup, in numar de 10-15 salariati, care sa participe la o discutie. Acest demers a fost necesar in vederea aplanarii oricarui potential conflict, pentru ca activitatea companiei sa–si urmeze cursul normal. Astfel, a urmat o intalnire de lucru, care a avut loc in Sala de Sedinte a Companiei de Utilitati Publice Dunarea Braila SA, timp de 40 de minute.

Revendicarile angajatilor au fost in principal de ordin salarial, deoarece din 2019 salariatii nu au beneficiat de nicio alta majorare salariala.

Conducerea executiva a explicat salariatilor ca, potrivit Legii nr. 55/2020, dat fiind starea de alerta, negocierea Contractului colectiv de munca este suspendata dar si  o perioada de 90 de zile de la incetarea starii de alerta. De asemenea, li s-a  comunicat ca in bugetul de venituri si cheltuieli al companiei, aprobat recent de Adunarea generala a actionarilor, a fost prevazuta o majorare salariala de 5%, incepand cu lunile septembrie – octombrie 2021. Aceasta majorare salariala se va acorda insa diferentiat in functie de performanta si contributia fiecarui salariat in cadrul societatii .

Participantii la intalnire s-au declarat multumiti de rezultatul discutiilor purtate si si-au reluat activitatea, luandu-si angajamentul, totodata, sa recupereze orele, in care au luat parte la dezbateri, prin timp de lucru suplimentar, astfel incat toate activitatile programate pentru aceasta zi sa fie executate si activitatea societatii sa nu fie afectata.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>