Published On: joi, iun. 3rd, 2021

Un ofiter si mai multi agenti de politie rutiera au fost retinuti pentru luare de mita

Procurorii DNA ai Serviciului teritorial Suceava au dispus retinerea pentru 24 de ore pe numele mai multor politisti de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Botosani, acuzati de fapte de coruptie. Unul dintre cei 11 retinuti de DNA este ofiter, iar noua sunt agenti de politie. in dosar a fost retinut si un sofer suspectat de dare de mita. Potrivit unui comunicat al DNA, 11 persoane au fost retinute pentru 24 de ore. Este vorba de un ofiter de politie, la data faptelor, in cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Botosani, acuzat de luare de mita (doua fapte din care una in forma continuata), abuz in serviciu (trei fapte), fals intelectual, uz de fals, in forma continuata, si favorizare a faptuitorului.
De asemenea, noua agenti de politie sunt banuiti de luare de mita si de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite. A mai fost retinuta o persoana fizica, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita, spun procurorii.
S-a dispus si masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de sase inculpati, toti agenti de politie in cadrul Serviciului Rutier, pentru infractiuni de luare de mita si de abuz in serviciu.
Conform procurorilor, in perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpati, politisti in cadrul IPJ Botosani, ar fi primit sume de bani cuprinse intre 100 lei si 100 euro de la mai multi soferi opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier.
Procurorii sustin ca, intr-un context asemanator, in perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, ofiterul de politie „ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infractiunii flagrante, declaratii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect <punerea in circulatie sau conducere a unui autoturism neinmatriculat pe drumurile publice>, deschis fata de inculpatul persoana fizica, retinut in prezenta cauza”.
Acesta ar fi urmarit in acest fel ingreunarea tragerii la raspundere penala a acestuia si emiterea unei solutii procedurale de netrimitere in judecata.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>