Zoo

Posted By admin On marți, aprilie 6th, 2010 With 0 Comments

Motto : ” Daca vrei sa construiesti o corabie , atunci nu incepe prin a pune oamenii sa aduca lemne,  sa-si pregateasca uneltele si prin a imparti sarcinile , ci mai bine invata-i pe oameni dorul de marea nesfarsita ! ” ( Antoine de Saint-Exupery )

Cei de la Directia Administratiei Pietelor si Targurilor Braila care administreaza Gradina Zoologica Braila, cred ca natura are de oferit atat de multe pentru tine si pentru familia ta . Zoo Braila apartine Consiliului Local Municipal Braila si este administrata de catre Directia Administratiei Pietelor si Targurilor. Directia Administratiei Pietelor si Targurilor Braila , functioneaza ca serviciu public de specialitate sub autoritatea Consiliului Local Municipal Braila si in subordinea Primarului Municipiului Braila , cu personalitate juridica , fiind subiect de drept civil si comercial , cu autofinantare si autogestiune , cu buget propriu , conducere proprie , conturi bancare deschise la Trezoreria Municipului Braila .

Gradina Zoologica din Braila a renascut in anul 2004 , dupa foarte multi ani de neglijenta . Odata cu reamenajarea acesteia , a adus zambetul pe buzele multor mii de copii si adulti . Trecand prin multe probleme si reusind sa depaseasca nenumaratele piedici , a reusit ca , in zilele de astazi sa fie una dintre putinele gradini zoologice din Romania ce indeplinesc conditiile legale de funtionare si implicit Standardele Europene .

ADRESE DE CONTACT: Sediul social : Str. Sos. Baldovinesti Nr.20, Etaj 1 , Braila; Locatia : Soseaua de Centura , Braila. E-mail : dapt_br@yahoo.com; Telefon : 0239/615.498; Fax : 0239/615.499

Gradina Zoologica din Braila gaseste o metoda inedita de a incuraja copii Brailei sa interactioneze cu animalele . Acestia isi pot serba ziua de nastere , impreuna cu prietenii , desigur , in natura , alaturi de parintii si bunicii acestora . Zoo Braila are in vedere amenajarea unor spatii speciale pentru sustinerea orelor de biologie si zoologie , astfel incat atat profesorii cat si elevii sa fie in mijlocul naturii cand vorbesc si invata despre aceasta .


STELICA – Mascota Gradinii Zoologice Braila

Animal deosebit de puternic, apartinand familiei Urside, ursul brun romanesc – privit de multi biologi ca sub-specie inca neinregistrata – are un corp de pana la 2,5 m lungime, o inaltime la greaban de pana spre 1,5 m si o greutate maxima de 500 kg. Este un animal plantigrad, iar ghiarele nu sunt retractile, imprimandu-se în mers odatã cu talpa si degetele. Ursul brun are o blana deasa, mult apreciata, cu doua randuri de peri, spicul si puful. Desi culoarea de baza este cea brun-cafenie, variatiile sunt deosebit de mari, de la ursi roscati la cei aproape negri. Unele exemplare prezinta pete albe la baza gatului, formand uneori un adevarat guler, asemanator cu cel al ursului gulerat de Himalaya.

ALF – Tigrul de la Zoo Braila

Tigrul siberian (Panthera tigris altaica) este o specie rara de tigru, cunoscut, de asemenea, si sub numele de tigrul amur, tigrul coreean, tigrul nord chinezesc sau tigrul manchurian. Femelele nasc 2-4 pui, dupa o perioada de gestatie de 104 zile Tigrii sunt vanatori solitari. Puii stau cu mama lor cel mult doi ani, apoi pornesc sa isi ia în stapanire un teritoriu propriu. Masculii se indeparteaza de locul unde s-au nascut, insa femelele raman adesea aproape de teritoriul mamei. Se hranesc cu caprioare, porci salbatici si bivoli.

Informatii pentru vizitatori

Program cu publicul :

Luni 12:00 – 20:00

Marti – Duminica 10:00-20:00

Tarife pentru intrare :

Copil: 0.5 RON

Adult: 1.5 RON

Parcare: 1 RON

Reamintim regulile de vizitare a gradinii Zoo Braila

Nu hraniti animalele

Nu va apropiati de animale

Nu aruncati cu obiecte in animale

Nu speriati animalele

Nu intrati cu animale de companie

Nu fumati

Pastrati curatenia si linistea

Nu treceti bara de protectie

Va asteptam si va multumim pentru intelegere !

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>